top of page
silueta negre.png

PROJECTE

PEDAGÒGIC

Projecte pedagògic

"El movimiento nunca miente". (Marta Graham, 1995)

Partint de diversos estudis científics sobre les emocions i el moviment; i de la nostra base de treball, la nostra metodologia comença pel moviment. Entenem que la base de la nostra expressió artística és a través del moviment i la veritat que aquest transmet.

 

L'expressió lliure del moviment està lligat al coneixement del cos i desenvolupa la creativitat de cada persona. Ens fa gaudir de bona salut corporal i canvia la percepció del benestar a qualsevol edat. Millora l'autoconcepte i l'autoestima.

 

Tècnica, espontaneïtat i expressivitat van de la mà. La tècnica consisteix en l'habilitat d'utilitzar els moviments físics amb seguretat i eficàcia. Els moviments del cos poden organitzar-se perquè siguin tan expressius com qualsevol altre llenguatge. La improvisació corporal afavoreix l'oportunitat de descobrir nous moviments que no formen part de la vida quotidiana de cada individu. Faciliten la consciència del propi cos i amplien en quantitat i qualitat el repertori personal.

 

Durant la seva carrera artística sempre han compaginat la creació i producció d'espectacles propis, la col·laboració en altres projectes interpretatius i la docència.

 

Durant els dos últims anys la companyia ha impartit unes masterclass de teatre físic a estudiants del Batxillerat Escènic de l'Institut Stendhal de Grenoble, França; podent aplicar i aprofundir una metodologia pròpia.

 

Rosa Forteza també ha cursat un Postgrau de Moviment i Educació impartit per l'Institut del Teatre de Vic (2015-2016). En la seva carrera com a docent ha treballat a l'escola Eòlia de Barcelona durant nou anys, impartint classes de teatre en diferents programes: a l'ESAD (Escola Superior d'Art Dramàtic) del 2017 al 2020; al Planter (alumnes de 12 a 16 anys) i a Tramoia (alumnes de 7 a 12 anys) del 2012 al 2017; i a Teatre Sense Límits (alumnes amb diversitat funcional) del 2016 al 2018. Durant el curs escolar 2016-2017 va participar en el programa de Teatre a les escoles a l'IES de Montjuïc del Consorci d'Educació de Barcelona. Des del 2008 exerceix la docència en diferents escoles de Catalunya, ja sigui impartint assignatures de dansa i teatre per a nins i adults.

Alejandro Navarro ha impartit classes de teatre des del 2008 fins a l'actualitat a diferents escoles de Catalunya. En els últims anys s'ha especialitzat en professor de clown a l'escola El Bitxo de Sant Vicenç dels Horts, Barcelona. Durant el segon trimestre del 2020 ha donat classes de tècnica d'interpretació de teatre físic 1 i 2 a l'Institut del Teatre de Barcelona.

Les imatges que hi ha a continuació són de diverses funcions de Teatre Sense Límits (alumnes amb diversitat funcional) del 2017/2018 i de la masterclass als alumnes del Batxillerat escènic de l'Institut Stendhal de Grenoble (2019).

Col·laboracions amb altre artistes

COL

·

LABORACIONS 

AMB

ALTRES

ART I STES

ALEJANDRO

 

NAVARRO

Encore une heure si courte

Thêatre du Mouvement

Coproducció de Pau Bachero i

Teatre Principal de Palma

2015

L'Abirc

cia. L'Abric

Premi millor espectacle

Fira de titelles de Lleida

2005

ALEJANDRO

 

NAVARRO

Alejandro Navarro

Carrilló

cia. La Tal

Gira nacional i internacional

2018-2019-2020

ALEJANDRO

 

NAVARRO

Rosa Forteza

ROSA

FORTEZA